FORGOT YOUR DETAILS?

Ravnanje kose

/ / Frizerski saloni TOM, Savjeti

Donosimo 10 savjeta koji će Vam pomoći da Vi i Vaš uređaj za ravnanje kose radite zajedno bez oštećivanja kose.

 

 

Još uvijek ne možete živjeti bez uređaja za ravnanje kose? Jednom kada naučite kako postići taj sjajni, glatki izgled kose teško je odustati od njega i vratiti se na staro. Doista nije važno koji uređaj za ravnanje kose upotrebljavate: keramički, termički ili ionski – svi oni uništavaju Vašu kosu ako ih upotrebljavate previše ili na neodgovarajući način. Njihova toplina isušuje kosu i tijekom vremena uništava njezine vrhove. Zato, ako neprestano ravnate kosu morate koristiti odgovarajuće preparate da joj vratite sjaj i vlagu te da zaštitite vrhove od preranog pucanja.

duga ravna lijepa kosa1. Perite kosu uvijek sa šamponom koji odgovara Vašem tipu kose, a ukoliko stalno peglate kosu, preporučujemo Hydro Shampoo hidratantni šampon koji blago pere normalnu do suhu kosu i čini je lako raščešljivom, ne opterećujući je.

2. Stalno peglanje kosu jako isušuje i naš je savjet da nakon svakog pranja obavezno stavite masku za kosu iz iste linije šampona koju koristite, u našem slučaju Hydro Mask, intezivnu kuru za suhu kosu. Ona kosi pruža maksimalnu vlažnost, elasticitet i podatnost. Opskrbljuje kosu vlagom koja se dugo zadržava i aktivno je štiti od isušivanja.

3. Prije sušenja stavite na kosu kremu za izravnavanje Straightaway kako biste spriječili sitno kovrčanje. Straightaway Cream ravna kovrčavu kosu i kosu s uvojcima ne opterećujući je te dodatno štiti od pucanja vrhova i utjecaja topline sušila i uređaja za ravnanje kose.

4. Kada kosu izravnate, koristite preparat  Ends Express koji zaustavlja pucanje vrhova i trajno omogućava prevenciju te čini glatkima eventualno preostale sitne kovrče. Ovaj preparat njeguje kosu po dužini i daje joj blistavi sjaj i gipkost. Potrebno Vam je samo malo seruma.

5. Vježbajte uporabu uređaja prije nego što idete na neki važni događaj. Uređaj je vrlo lako upotrebljavati jednom kada shvatite kako radi.

6.Prođite prvo češljem kroz pramen – prije no što preko njega provučete uređaj za ravnanje kose.

7. Uzimajte male pramenove. Što su oni manji to će i Vaša kosa biti ravnija i lakša.

8. Primjenite ravnomjerni pritisak dok uređajem za ravnanje kose prolazite od korijena prema krajevima, bez zaustavljanja na bilo kojem dijelu zahvaćene kose.

9. Upotrebljavajte široku četku oštre dlake dok četkate kosu u željeni oblik.

10. Održavajte svoj uređaj za ravnanje kose čistim. Tako će duže trajati i manje će oštećivati Vašu kosu. Ostavite uređaj da se ohladi; očistite njegovu površinu s komadićem tkanine, tako da ga već sutra, ako zatreba, možete opet upotrijebiti.

Recepti za zdravu i ravnu kosu by frizerski saloni TOM

TOP