FORGOT YOUR DETAILS?

Održavanje ekstenzije

Održavanje ekstenzije

Pranje kose
Perite kosu pažljivo, najbolje dva puta tjedno. Da se spojna mjesta ekstenzija previše ne opterećivaju prilikom pranja kosu ne smijete prebacivati preko glave, nego ju držite ravno ili prema unatrag. Ekstenzije je dobro prije pranja temeljito raščešljati. Ekstenzije perite pod tušem ili kod frizera, naša preporuka je da barem jednom mjesečno kosu operete kod frizera s profesionalnim preparatima. Kosu uvijek dobro isperite od šampona i balzama – balzam nikada ne stavljajte od korijena.
Sušenje kose
Nakon pranja kosu nikad nemojte trljati ručnikom jer tako ju oštećujete i zapetljavate, nego pažljivo istisnite vodu iz nje. Mokre ekstenzije pažljivo odvojite i u vlažnom stanju posebnom četkom iščešljajte (izbjegavajte svako kidanje). Kosu sušite najprije kod korijena i spojnih mjesta a tek potom dužinu i vrhove. Ako kosu želite prirodno osušiti savjetujemo Vam da ipak korijen kose i spojna mjesta osušite sušilom za kosu.
Četkanje i češljanje kose
Da bi kosu počeli češljati prije ju treba sortirati. To činite tako da prstima prijeđete između spojnih mjesta i vrhova (u frizerskom salonu ćemo Vam to najbolje pokazati). Izbjegavajte češljanje kose u mokrom stanju.
Kovrčava kosa
KKovrčava kosa ne smije se dnevno češljati jer će u protivnome stršati. Za dnevno održavanje dovoljno je prstima prijeći preko kose i nanijeti malo silikona. Možete i lagano navlažiti kosu i ponovo oblikovati kosu koliko je to moguće. Nikad ne čupajte kosu nego laganim pokretima radite frizuru koliko vam kosa dopušta.
Ravna kosa
Ravnu kosu potrebno je raščešljati ujutro i navečer posebnom frizerskom četkom za ekstenzije. Pritom čvrsto držite spojeve kod izrasta i pažljivo, bez čupanja, češljajte kosu od vrhova prema izrastu. Ekstenzije uvijek češljajte profesionalnom četkom za ekstenzije.
Spavanje (ekstenzije)
Prije spavanja zavežite kosu u rep. Tako ćete ju najbolje zaštititi od trljanja prilikom spavanja i time spriječiti zaplitanje ekstenzija.
Godišnji odmor (ekstenzije)
Ako ćete odmor provesti na moru, Vašoj kosi je potrebna dodatna njega. Nakon ronjenja i kupanja vrlo je važno da kosu i ekstenzije dobro isperete i odstranite ostatke soli ili klora. Kosu se ljeti preporuča tretirati proizvodima koji su namijenjeni za zaštitu kose od sunca.

TOP