FORGOT YOUR DETAILS?

smartbond loreal

L`oreal smartbond je nova tehnologija koja djeluje na način da jača vašu kosu za vrijeme tretiranja bojama i proizvodima za posvjetljivanje.

Rezult korištenja smartbonda je jača, mekša i sjajnija kosa!

Smartbond je inteligentno rješenje koje se dodaje u boju ili posvjetljivač kako bi zaštitio i ojačao kosu, te spriječio njezino slabljenje. Kemijski procesi poput posvjetljivanja kose mogu oslabiti veze unutar vlakna kose. Postoje jake i slabe veze. Jake su disulfidne veze koje slabe zbog oksidativnog stresa. Slabe, ionske i vodikove veze, ne mogu se ponovno izgraditi zbog slobodnih kationa koji su ostatak procesa posvjetljivanja. Zahvaljujući pametnom sustavu smartbond, moguće je očuvati i ojačati veze te sama vlakna kose učiniti jačima.

Frizerski studio TOM preporučuje smartbond svim svojim klijentima koji imaju tanku i oštečenu kosu a dodatno je tretiraju proizvodima za posvijetljivanje.

Tip kose koji je idealan :

–           Oštećena  kosa

–           Osjetljiva kosa

–           Obojana kosa

–           Kosa s pramenovima

 

 Rezultati nakon korištenja :

 

–           Ojačana kosa

–           Otpornija kosa

–           Sjajna kosa

–           Mekša kosa

loreal smartbond kosa

Najčešča pitanja:

 

  1. Kako djeluje ?

Smartbond  se nadodaje u Vašu boju i postupak nanošenja i trajanja je kao kod bojanja Vaše kose.  Kada je boja spremna  za ispiranje, kosa se ispire bez šampona i ručnikom prosuši. Nakon toga nanese se korak 2  i ostavi da djeluje 10 minuta. Nakon djelovanja se ispire i nanese se šampon i regenerator kao i obično.

  1. Da li to utječe na moju boju?

Ne, smartbond se prilagođava proizvodu i ne utječe na ton boje.

  1. Koja je cijena ?

Cijena zavisi o potrebnoj količini proizvoda, a najviše između 5 i 10 ml po tretmanu.

Cijena iznosi 10 kn/1 ml.

 

smartbond

SMARTBOND je idealan za svakoga tko kemijski tretira kosu bojama i posvijetljivačima, a početnicima daje sigurnost da želja za promjenom neće rezultirati trajno oštečenom i oslabljenom kosom.

Osnovni savjeti

Par osnovnih savjeta za njegu kose i vlasiša.

Često šišanje kose potiče njezin rast

Povremeno skraćivanje vrhova je korisno (otprilike svakih tri-četiri mjeseca), posebno ako je kosa sklona pucanju. No, nije istina da će kosa brže rasti ako je se češće šiša. Kosa se razlikuje od drugih dlačica na tijelu, primjerice, dlačica na muškoj bradi, koje pokazuju tendenciju bržeg rasta ako ih se često brije.
(more…)

Koliko često šišati kosu?

Postoji uvriježeno mišljenje kako ćemo češćim šišanjem potaknuti kosu da brže raste, a ima li netko tanku i rijetku kosu, naše su bake najčešće savjetovale da se ta osoba barem jednom ošiša na ‘nulu’ kako bi kosa ponovno izrasla gušća i čvršća.

Taj ‘mit’ o kosi nastao je kao posljedica promatranja rasta dlaka na licu kod muškaraca. Naime, koliko ih oni češće briju, te bi dlake izrasle jače. Uzrok tome jest činjenica da određeni ‘muški’ hormoni utječu na rast dlaka po licu, no, nažalost (mnogih muškaraca, ali i žena) ovo ‘pravilo’ ne vrijedi za šišanje kose. Upravo suprotno, kod muškaraca neki drugi hormoni utječu na slabiji rast kose na glavi, a isti ti hormoni utječu i na rast kose kod žena, samo u puno manjoj mjeri i znatno kasnije u životu.

 

Dužinu kose određuju geni

Redovito šišanje ne utječe na to koliko će brzo i kvalitetno vaša kosa rasti i unatoč najmodernijim tehnologijama maksimalnu dužinu vaše kose određuju isključivo i samo geni. Naime, samo o njima ovisi kvaliteta vaše kose te koliko je možete pustiti da raste a da izgleda zdravo i lijepo. Netko naime ima vrlo osjetljivu kosu i usprkos brojnim tretmanima za njegu, nikad ne može kosu pustiti dovoljno dugom jer se već nakon određenog vremena sama od sebe počne lomiti. Samo zdravi folikuli kose mogu doprinjeti tome da i vlasi budu zdrave, a u tome će vam svakako pomoći zdrava prehrana, bogata vitaminima i mineralima, mnogo pitke vode i redovita tjelovježba.

U svakom slučaju, šišanje će pomoći vašoj kosi da uvijek izgleda lijepo i zdravo. Čim primjetite da su vam vrhovi rascvjetali, suhi i lako se lome – to su najbolji pokazatelji da je krajnje vrijeme da posjetite svoga frizera! Ukoliko ne želite čekati da se to dogodi stručnjaci preporučuju da kosi redovito, najmanje jednom mjesečno, ‘podarite’ posjet frizerskom salonu.

Kućni tretmani

njega kose

Nahranite svoju kosu i biti će vam zahvalna

Osnovna namjena hranjivih maski jest regeneracija kose nakon svih utjecaja kojima ih današnja žena podvrgava; od boja, kiselina, hidrogena, gelova, lakova, zračenja u solariju, do sušenja fenom, života u nezdravim gradskim uvjetima, zatim duhanskog dima, zagađenosti zraka, stresa, ultraljubičastih i infracrvenih zraka sunca… Svi ovi faktori negativno utječu na kosu.
Stoga je povremeno potrebno kosu obnoviti aktivnim i hranjivim sastojcima koje joj negativni faktori oduzimaju. Brz, jednostavan i ekonomičan način da to učinite jest da sami pripremite hranjive maske iz vlastite kuhinje. (more…)

TOP