FORGOT YOUR DETAILS?

Minival za žene i muškarce – neka bude kovrčavo

Svaka kosa može biti kovrčava uz minival!

minival keratinski

Mnoge žene i muškarci koji imaju ravnu kosu željele bi imati kovrče. Ako ste se prepoznali u ovoj rečenici, vrijeme je da razmislite o minivalu . To je jedini uspješan način da dugotrajno nakovrčate kosu.

Što je minival?

Trajna ili trajna ondulacija, profesionalna je frizerska tehnika kojom se mijenja prirodan izgled kose. Ovakav način stiliziranja bio je iznimno popularan 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća kada su kosu “kovrčale”  žene i muškarci. S obzirom na to da se moda i modni trendovi neprestano mijenjaju i vraćaju, uopće ne čudi što su kovrče za kosu ponovno sve popularnije.

Trajna ondulacija ili minival je kemijski način tretiranja kose radi postizanja kovrča. Proces trajne ili minivala sjajan je način dodavanja kovrča, a time i gustoće ravnoj kosi. Minival ne mora uvijek izgledati kao umjetno nakovrčana kosa. Postoje razne varijante kovrči: od onih sitnih pa sve do velikih kovrči koje izgledaju kao vaša prirodna kosa. Za takav efekt koriste se blage kemikalije i veliki uvijači kako bi kosa dobila prirodan izgled. Kako bi se izbjegli štetni utjecaji tretiranja kose minivalom potrebno je kosu pažljivo tretirati te joj pružiti dovoljno hidratacije koja će spriječiti da vrhovi ispucaju ili se oštete.

Najbolje je posavjetovati se s frizerom, a frizerski Salon Tom je mjesto gdje možete dobiti savjet zlata vrijedan.

Kao vrhunski stručnjak za minival izdvaja se Lidija Lisičak (tel: 01/ 24 20 682) koja će vam svojim stručnim savjetima pomoći da sačuvate zdravu kosu nakon što se odlučite za minival te vas savjetovati koji vam tip minivala najbolje pristaje.

 • Gušća kosa i dodatni volumen
 • Totalna promjena izgleda
 • Jednostavno održavanje
 • Uvijek spremna frizura…

O minivalu

Postupak trajnog kovrčanja kose zahtijeva korištenje proizvoda s kemijskim sastojcima (obično kiselinama) mi u frizerskom salonu tom nudimo nova generacija proizvoda za trajno kovrčanje kose aromatična je poput voćnog soka (i to od maline). Bez obzira na to što se za ovu tehniku koriste kemikalije, nema razloga za brigu. Proizvodi koji se danas koriste za trajnu kosu nisu štetni za kosu kao oni koji su se koristili prije 30-40 godina. Osim toga, pravilnom njegom kose izbjeći ćete njezino oštećenje i isušivanje.

 

Tehnika trajne frizure može se podijeliti u nekoliko koraka. Koliko će postupak trajati ovisi o mnogo čimbenika: duljini i gustoći kose, želite li blage valove ili jasno izražene kovrče, kao i o vještini osobe koja obavlja posao frizera.

Diploma za keratinski minival

Keratinski minival, Novo!!!

Neugodan miris kemikalija za minival je prošlost – nova generacija proizvoda za trajno kovrčanje kose aromatična je poput voćnog soka (i to od maline). Ovo je zapravo keratinska njega koja istodobno pomaže napraviti dobru frizuru. Ovisno o tipu kose, koristi se losion za različite jačine – za prirodnu i čvrstu najjači koncentrat preparata za kovrče (Curl losion 0), za prirodnu i tanku malo blaži (Curl losion 1), a „dvojka“koja je najblaža namijenjena je obojanoj kosi.

Cijena keratinski minival KEUNE:

– kratka kosa 31€
– normalna kosa 44€
– duga kosa 57€

Sve ostale usluge se dodatno naplaćuj. (+ pranje, šišanje, i frizura kose ili + pranje i frizura)
-cijena je veća od 5€ do 15€ od običnog minivala

Skraćeni izvod cjenika niže u tekstu.

MINIVAL

Kako se radi minival:

 1. Priprema kose za minival

Minival se radi na vlažnoj, ručnikom osušenoj kosi. Prije tretmana poželjno je temeljito oprati kosu specijalnim šamponom. Tako se ubrzava rezultat jer se pranjem svakodnevno ispire višak kemikalija i nečistoća koje ostaju u kosi.

 

 1. Veličina uvijača definira izgled kovrča

Za minival će nam trebati i uvijači za kosu . Veličinu odabiremo ovisno o tome želite li sitne ili krupne kovrče.

 

 1. Pravilan odabir kiseline za minival je iznimno važan

Nove kiseline za trajnu obogaćene su aktivnim sastojcima koji štite i njeguju kosu tijekom tretmana i ne narušavaju njenu prirodnu pH vrijednost. Koju ćete kiselinu koristiti ovisi o vašem tipu kose i o tome želite li blagi minival ili čvrste kovrče. Ovisno o tipu kose, koristi se kemikalija za različite jačine.

 

 1. Obavezna je uporaba neutralizatora

Nakon toga potrebno je kiselinu isprati mlakom vodom, te na svaki pramen koji se uvija na uvijaču nanijeti neutralizator trajne. Ovaj proizvod je namijenjen za učvršćivanje trajnih i učvršćivanje dobivenog oblika kovrči. Na kraju kosu ošišajte barem pola centimetara i osušite fenom s difuzorom i transformacija vaše frizure je gotova.

Minival cijena:

Za točnu cijenu se informirajte prilikom dolaska prije izrade frizure!

 • Minival, šišanje i frizura kratka kosa

  52€
  Klasični minival
 • Minival, šišanje i frizura poluduga kosa

  64€
  Klasični minival
 • Minival šišanje frizura duga kosa

  76€
  Klasični minival
 • Minival šišanje frizura kratka kosa

  57€
  Keratinski minival
 • Minival šišanje frizura poluduga kosa

  75€
  Keratinski minival
 • Minival šišanje frizura duga kosa

  92€
  Keratinski minival
 • Muški minival šišanje frizura kratka kosa

  48€
  Keratinski minival
 • Muški minival šišanje frizura duga kosa

  64€
  Keratinski minival

Kako održavat minival!

minival na dugoj kosiPopričajte s našom stručnjakinjom Lidijom tijekom izrade frizure kako održavat minival da kovrče ne izgledaju kuštravo ili beživotno! 

Frizura na figaro

frizura na figaro primjer za minivalAko niste sigurni kako vaša kovrčava kosa stoji i hoće li vam se svidjeti, naš savjet je da prvo isprobate uvijač za afro kovrče ili frizuru na figaro .

Muški minival

frizerski salon za muske frizure, minival za muskeTakođer radimo i minival na kratku kosu tj. takozvani muški minival koji je u zadnje vrijeme jako popularan! Minival za muškarce u Zagrebu!

Preporučujemo da se kosa ne pere sljedeća dva dana (48 sati), kako se kovrče ne bi opustile, a sav trud oko kovrčave kose bio uzaludan.

Važno je reći da minival nije namijenjena samo ženama i muškarcima koje imaju prirodno ravnu kosu. Ovaj tretman koriste i mnogi žene i muškarci s valovitom kosom, kako bi pravilno definirale izgled svojih kovrča.

Nazovite odmah i zakažite termin:

Dame: +385 (01) 24 20 682

 Gospoda: +385 (01) 23 00 366

Barutanski jarak 7 (Maksimir)

salon@tom.hr

Naruđbe za termine primamo samo na telefone!

Radno Vrijeme

Ponedeljak 08.00 – 20.00
Utorak 08.00 – 20.00
Srijeda 08.00 – 20.00
Četvrtak 08.00 – 20.00
Petak 08.00 – 20.00
Subota 08.00 – 14.00

-

IMATE PITANJA???

Rado ćemo odgovoriti na Vaše upite??? Naruđbe za termine primamo samo na telefone!

Frizerski salon TOM

Barutanski jarak 7

10 000 Zagreb

Nazovite odmah i zakažite termin:

Dame: +385 (01) 24 20 682

Gospoda: +385 (01) 23 00 366

TOP