FORGOT YOUR DETAILS?

Njega kose

/ / Frizerski saloni TOM, Savjeti

Većina žena reći će kako nije zadovoljna svojom kosom. Ne budite jedna od njih: njegujte kosu, uložite malo vremena i trud će vam se isplatiti.

1. Kosu perite od tjemena prema vrhovima. Tijekom pranja nikada ne skupljajte svu kosu na vrh glave i ne petljajte je nego kosu stiskajte.

2. Regenerator stavljajte na vrhove a ne na tjeme glave jer će se kosa brže zamastiti a frizura će slabije držati. Kosa kod tjemena je i puno zdravija pa joj regenerator ne treba, osim u ekstremnim slučajevima, ako je izrazito suha ali i tada u vrlo maloj količini.

3. Zadnje ispiranje neka bude u hladnoj vodi – osvježava ljeti, no vrijedno je muke i zimi.

4. Nikada, ali baš nikada ne raščešljavajte mokru kosu, učinite to prije pranja ako Vam je jako zapetljana.

duga ravna kosa 25. Prvo raščešljajte vrhove kose, a zatim krenite od tjemena prema vrhovima. Nikada kosu ne raščešljavajte od vrhova prema tjemenu.

6. Koristite samo kvalitetne šampone i regeneratore, a dobro je i dva puta mjesečno napraviti hranjivi pakung da se kosa dodatno regenerira i zaštiti od vanjskih djelovanja.

7. Svatko ima različito tjeme i kosu – dakle, nečiji omiljeni šampon i regenerator ne moraju i za vas biti najbolji izbor.

8. Učestalije šišanje ispucalih vrhova efektnije je od naglih i većih zahvata, kosu treba šišati na vrijeme.

9. Ne bojite kosu jakim sredstvima i ne podvrgavajte je jakim kemikalijama – kosa će izgledati zdravije ako je njegujete prirodnim preparatima. No, ako ste se odlučili obojiti kosu posavjetujte se sa svojim frizerom jesu li za vas bolje permanentne boje ili polupermanentne (preljevi za kosu). Polupermanentne boje se u pravilu smatraju boljima jer ne sadrže nikakve štetne sastojke i kosu bojaju izvana – što ju čini zdravijom i sjajnijom.

TOP